Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
U Subotici se otvara 200 novih radnih mesta u dve kompanije
19.04.2013.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potpisao je danas u Subotici dva ugovora o podsticanju direktnih investicija sa predstavnicima preduzeća „8. MART“ i „Tehnokop“ koja će zaposliti oko 200 novih radnika.

Ministar Dinkić je rekao da je nezaposlenost veliki problem Srbije i dodao da će vlada podržavati svaku investiciju koja donosi nova radna mesta kako bi građani imali posao i sigurnu zaradu.„Na osnovu ovakvih investicija, pre svega zapošljavamo ljude, ali i pomažemo da se poveća naš izvoz. Vlada Srbije će se i u narednom periodu boriti za zapošljavanje i za pomoć našim domaćim firmama kao što su „8. mart“ i „Tehnokop“. Ujedno, danas smo pokazali da podržavamo podjednako i domaće i strane kompanije“, izjavio je ministar Dinkić.

Dinkić je kazao da su ove dve kompanije primeri kako domaći kvalitetni proizvodi mogu da se nose sa inostranom konkurencijom i naglasio da će takva preduzeća uvek imati podršku države posebno što spadaju u red onih koji redovno isplaćuju zarade i plaćaju poreze.

Preduzeće „8. mart“ zahvaljujući konstantnom ulaganju godišnje proizvodi 53 miliona jedinica tekstilnih proizvoda, a skoro celokupna proizvodnja se plasira na inostrano tržište, u skladu sa zaključenim ugovorima sa strateškim partnerom iz Nemačke. Trenutno zapošljava 650 radnika, a realizacijom nove investicije, posao će pronaći još 140 novih radnika. Investicionim projektom planirana je investicija u izgradnju carinskog magacina i adaptaciju dela pogona fabrike u visini od 2,8 miliona evra.

Firma „Tehnokop“ koja se bavi preradom hrane, planira da uposli 55 novih radnika, a trenutno zapošljava 17 radnika. Ovo preduzeće investiraće u izgradnju hladnjače za proizvodnju i skladištenje ukupno 1,4 miliona evra.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd