Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić: Cilj nam je da popunimo indutrijsku zonu u Loznici i zaposlimo ljude
18.03.2013.

„Posebno mesto u Akcionom planu reindustrijalizacije Srbije imaće i tekstilna industrija koja zapošljava mnogo ljudi i to u svim regionima Srbije“, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Dinkić je posetio u Loznici logistički centar fabrike Golden Lady koja namerava da u tom gradu dogradi novi pogon od 6.000 kvadratnih metara i zaposli 200 novih radnika.

„Ova kompanija izvozi godišnje robe u vrednosti od 100 miliona evra i nama treba još više ovakvih investicija. Grad Loznica i Vlada Srbije daće punu podršku da se što pre izgradi i proširi nova hala. Naš cilj do kraja mandata jeste da popunimo kompletnu industrijsku zonu u Loznici, da pomognemo da se otvore nove fabrike i da se zaposle ljudi“, kazao je ministar Dinkić.Iz logističkog centra u Loznici nedeljno odlazi 13 do 15 kamiona robe za rusko tržište, a njemu je zaposleno 800 radnika. Izgradnjom novog pogona, do kraja ove godine, prema rečima ministra Dinkića, Golden Lady će u Loznici zaposliti oko 1000 radnika.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je i dolazak novih investitora.

„Poučeni dobrim primerom kompanije Golden Lady još neki italijanski investitori su zainteresovani da u preostalom delu industrijske zone u Loznici investiraju i mi ćemo učiniti sve da oni dođu i počnu da grade svoje fabrike“, rekao je Dinkić i dodao da je reč o poznatim komanijama iz Italije.

„Vrlo je važno da imate jednu dobru kompaniju u gradu, kao što imamo Golden Lady u Valjevu i Loznici. To je onda preporuka za nove investitore iz te, ali i iz drugih zemalja da dođu u te gradove“, ocenio je ministar Dinkić.

Golden Lady u Valjevu i Loznici trenutno zapošljava oko 2000 radnika.

Dinkić je danas obišao i bušotinu na eksploatacionom polju jadarita u selu Slatina kod Loznice gde kompanija Rio Tinto vrši istraživanja ovog, u svetu jedinstvenog, minerala koji u sebi sadrži elemente - bor i litijum.

„Dosadašnje procene govore da se ovde nalazi 120 miliona tona rude jadarita, a do kraja ove godine će stići i konačne analize koje će pokazati opravdanost ulaska u investiciju. Nadamo se da će ovo istraživanje biti uspešno, jer bi to bilo od velikog značaja i za Loznicu i za čitavu Srbiju - pronalazak minerala koji se može koristiti u proizvodnji zasnovanoj na ekološki čistim tehnologijama, kao što je proizvodnja baterija za električne autmobile i generalno litijumske baterije“, rekao je ministar Dinkić.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd