Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić: Tamo gde su ledine gradiće se fabrike
12.03.2013.

„Do pre godinu dana ovo je bila ledina, a danas imamo fabriku koja će zaposliti ukupno 500 mladih. To je vizija razvoja Jagodine i razvoja čitave Srbije, da pokušamo tamo gde su ledine da napravimo fabrike, da dovedemo investitore koji imaju proizvod i da zaposlimo ljude“, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić danas u Jagodini, gde je sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem i gradonačelnikom Jagodine Draganom Markovićem prisustvovao svečanom otvaranju italijanske fabrike Andrea Confezioni, koja je dobavljač Fijata.

Ministar Dinkić je rekao da je projekat sa Fijatom doneo Srbiji višestruke koristi, od otvaranja mnogih drugih fabrika iz oblasti automobilske industrije, do lansiranja novog modela automobila Fijat 500L koji je postao srpski izvozni adut i od kojeg će Srbija ove godine imati između 1,5 do 2 milijarde evra prihoda od izvoza. Dinkić je najavio da će u industrijskoj zoni u Jagodini svoje fabrike graditi još dve italijanske kompanije.„Za tri meseca još jedna italijanska kompanija ovde počinje izgradnju fabrike u kojoj će se proizvoditi automobilska sedišta, a sredinom aprila dolazi i treći investitor iz Italije, kompanija Vibak koja će investirati 55 miliona evra i zaposliti 200 novih radnika“, kazao je ministar Dinkić i ocenio da Jagodina polako postaje centar razvoja Pomoravlja.

„Kompanija Andrea Confezioni radi za Fijat, ali i za Audi i VW. Sada će zaključiti ugovor i sa GM i Range Rover, a komponente za sve ove brendove proizvodiće se ovde u Jagodini, Jagodinci će raditi za čitav svet“, rekao je Dinkić i čestitao svim radnicima koji su dobili posao.U svim novim fabrikama u industrijskoj zoni u Jagodini biće posla za oko 1.200 novih radnika, a u danas otvorenoj fabrici kompanije Andrea Confezioni koja proizvodi cirade za zaštitu vozila i motora od veštačkog platna, trenutno radi 150 radnika, od predviđenih 500. Investicioni projekat kompanije Andrea Confezioni vredan je oko 9 miliona evra, a ova fabrika opsluživaće tržište Evrope.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd