Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Динкић: Влада србије је ту да помогне када је најтеже
02.02.2013.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић договорио је данас са руководством и представницима синдиката пиротског предузећа Тигар решавање проблема који су у том предузећу настали услед немогућности отплате комерцијалних кредита банака.

Оценивши да је Тигар у претходним годинама био компанија за узор у читавој Србији, министар Динкић је казао да ће Влада Србије помоћи компанији да се финансијски реструктурира како би она у најкраћем року наставила нормално да производи и извози.

Министар Динкић је казао да је договорено да се следеће недеље обезбеди краткорочна позајмица предузећу како би се исплатиле зараде радницима за последња два месеца и уплатили доприноси.„Следеће недеље Тигру ће бити одобрено 200 милиона динара, као позајмица, а одобрићемо и гаранцију Фонда за развој у износу од 15 милиона евра. Преко тога Тигар може да рачуна на кредит Европске инвестиционе банке у износу од 4 милиона евра. Тиме у потуности решавамо све проблеме овог предузећа, на начин да се скупи кредити банака замене повољним позајмицама са одређеним грејс периодом, како би Тигар ове године могао та средства да уложи у репроматеријал и производњу и повећа извоз“, објаснио је министар финансија и привреде Млађан Динкић.

Он је додао да компанија Тигар има велико тржиште и тражњу за производима које не користи довољно у недостатку обртних средстава.

„Тигар планира да у овој години извезе производа у вредности од 65 милиона евра и зато желимо да подржимо ову компанију, јер Влада Србије је увек ту кад је тешко“, закључио је Динкић.

„Планирамо да комплетан процес буде завршен током фебруара, како би се у Тигру производило још више и како би радници добијали плате на време. План је да Тигар крајем ове године врати новац Влади Србије, јер је наша кључна улога да помогнемо сада када је најтеже, а затим ће ово предузеће уз способне раднике моћи самостално да настави своје пословање“, рекао је Динкић.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд