Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić: Uz nove investitore, modernizaciju poljoprivrede i pokretanje domaćih fabrika napravićemo preokret
31.01.2013.

„Vlada Srbije će podržati svakoga ko investira više od 10 miliona evra i zaposli više od 200 novih radnika oslobođanjem plaćanja poreza na profit u periodu od 10 godina“, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

On se u Jagodini sastao sa predstavnicima multinacionalne kompanije Vibak koja na proleće započinje izgradnju kapitalno intezivne investicije, do sada najveće u tom gradu, koja će zaposliti između 200 i 300 radnika, a u dve faze uložiće ukupno između 30 i 50 miliona evra.

„Podržaćemo sve kapitalno intezivne investicije, i očekujemo da se ugovor potpiše početkom marta, a da izgradnja krene već na proleće“, najavio je ministar Dinkić i dodao da će država podržati investiciju i u skladu sa Programom podsticaja direktnih investicija.Dinkić je kazao da se kompanija Vibak opredelila za Jagodinu zbog dobre geografske lokacije i besplatnog zemljišta sa infrastrukturom, čime, kako je ocenio, taj grad postaje aktraktivna lokacija i za sve buduće investitore.

„Pozivam sve druge lokalne samouprave da budu aktivne kao što je Jagodina, da ne čekaju investitore, već da im idu u susret nudeći dobre uslove“, izjavio je ministar finansija.

Italijanska mulitinacionalna kompanija Vibak, svetski lider u proizvodnji BOPP filmova za pakovanje i adhezivnih traka za različite sektore, ima 2 fabrike u Italiji i jednu u Kanadi, a u 2011. godini ostvarila je prihod od prodaje od 200 miliona evra.

Dinkić, koji će u toku današnjeg dana sa delegacijom Ministarstva finansija i privrede posetiti i Fabriku kablova u Jagodini, ocenio je da je opredeljenje Vlade Srbije, osim podsticanja novih investicija i modernizacije poljoprivrede, pokretanje postojećih fabrika koje uz određena ulaganja mogu postati konkurentne.

„Svakoga dana se borimo za reindustrijalizaciju Srbije, uz modernizaciju poljoprivrede Vlada Srbije će u narednom periodu intezivirati svoje aktivnosti, jer nam je ideja da dovodimo i nove investitore, modernizujemo poljoprivredu, ali i da pokrenemo one fabrike kojima su potrebne dodatne investicije, da stanu na noge, modernizuju se i zapošljavanju radnike“, kazao je ministar Dinkić i izrazio uverenje da će te aktivnosti preokrenuti tešku ekonomsku situaciju u Srbiji.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd