Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Mijailović: Povoljna kreditna linija Razvojnog fonda Abu Dabi za sve poljoprivrednike u Srbiji
23.01.2013.

"Ukupna investicija Al Dahre u srpsku poljoprivredu je 200 miliona evra. Prvi element tog predugovora je da će to ulaganje biti sprovedeno kroz zajedničko preduzeće Al Dahre, Republike Srbije i grada Beograda, dakle to zajedničko preduzeće realizuje kasnije sve te elemente predugovora. Sto miliona evra biće dato za imovinu kombinata u kojima je raskinuta privatizacija, dakle ne govorimo o državnom zemljištu, već o imovini kombinata, a sto miliona će biti uloženo u sisteme na navodnjavanje i kupovinu neophodne agrotehnike", izjavio je pomoćnik ministra finansija i privrede Nenad Mijailović gostujući u Nacionalnom dnevniku na TV Pink.


"Sva državna poljoprivredna zemlja koju su ovi kombinati koristili u zakupu će biti ponuđena vojvođanskim paorima, dakle ta zemlja nije predmet ovog predugovora. Reč je o 16.000 zemlje koja će biti ponuđena u zakup poljoprivrednicima u Vojvodini", objasnio je Mijailović.

On je kazao da je su razgovori vođeni i sa Razvojnim fondom Abu Dabija koji će Srbiji dati vrlo povoljan kredit koji će jednim delom biti korišćen za finansiranje izgradnje primarne i sekundarne mreže za navodnjavanje na čitavoj teritoriji Srbije.

" Drugi deo tog kredita biće obezbeđen u formi kreditne linije poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji cele Srbije. To će biti jeftini krediti sa periodom počeka od 3 godine, rokom otplate od 10 godina koji će biti veoma povoljni, a čija će namena biti kupovina opreme, staklenika I sistema za navodnjavanje", kazao je pomoćnik ministra finansija Nenad Mijailović.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd