Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Објављен јавни позив за стратешког партнера за Галенику
15.01.2013.

Влада Републике Србије објавила је данас међународни јавни позив за достављање писма о намерама за стратешко партнерство за Галенику. Циљ јавног позива је да, на основу достављених писама о намерама, Влада Републике Србије донесе одлуку о даљем поступку избора стратешког партнера.

Право на учествовање у поступку има правно лице које обавља делатност у фармацеутској индустрији у последњих 5 година и које је у 2011. остварило пословни приход већи од 200 милиона евра. Потенцијални стратешки партнери Галенике могу се пријавити за учешће у поступку до 18. фебруара, док је крајњи рок за достављање писма о намерама 18. март до 16 часова.

У првој фази очекујемо да се јаве сви потенцијални заинтересовани инвеститори односно да искажу интерес, стекну прелиминарна сазнања о предузећу и сами предложе модел приватизације. Након тога, у односу на број понуда, Влада Србије би се определила за модел који је најбољи, могућ и реалан.

Влада Србије одлучила се на прикупљање писма о намерама, уместо класичног тендера за продају, јер нам то омогућује да нађемо право решење за Галенику, али и да покажемо свим потенцијалним партнерима да смо спремни да их саслушамо, да будемо флексибилни и да заједнички вратимо Галенику на стазе успеха и на место које заслужује.
Интересовање за Галенику свакако постоји и верујемо да ћемо по истеку рока имати једну или више заиста квалитетних понуда реномираних стратешких партнера.

Јавни позив објављен је у дневним листовима ''Financial Times'' и ''Политика'', као и на интернет страницама Министарства финансија и привреде и Агенције за приватизацију.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд