Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vuk Đoković: Očekujemo četiri ponude za Telekom Srbije
18.02.2011.

Šef vladine radne grupe za prodaju Telekoma Srbije Vuk Đoković izjavio je za agenciju Beta da se na tenderu za Telekom očekuju najmanje četiri ponude. On je objasnio da je status zvaničnih ponuđača na tenderu dobilo šest kompanija - Telekom Austrija, Dojče telekom (Deutche), Turksel (Turkcell), Amerika movil (America), Veder investments (Weather) i Frans telekom (France).

"Ne očekujemo da se svih šest kompanija javi na tender, ali mislimo da imamo četiri veoma ozbiljna ponuđača ", kazao je Đoković. On je podsetio da je prvobitno sedam kompanija dostavilo prijave za učešće na tender, ali ruskom fondu Altimo nije dozvoljeno da na tender učestvuje i sa kompanijom Vimpelkom i sa Turkselom, tako da su oni izabrali da učestvuju preko kompanije Turskel.

Đoković je kazao da se nada da neće biti daljeg produžavanja tendera i da će čitava transakcija oko prodaje i isplate novca biti završena početkom jeseni.

"Rok za dostavljanje ponuda je produžen do 21.marta jer je moralo da se reši veoma bitno pitanje - da li će grčki OTE prodati svojih 20 odsto akcija u Telekomu Srbije ili ne", kazao je on.

To je rešeno početkom februara, rekao je Đoković, kada je Vlada Srbije dobila zvanično pismo da je OTE srpeman da uđe u zajedničku prodaju akcija Telekoma.

"Trenutno se sa grčkom stranom pregovara na koji način će biti upodobljena ponuda kako bi zajednički prodali 51 odsto akcija Telekoma Srbije", kazao je on.

Kompletan tekst intervjua možete pročitati ovde
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd