Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Потписан Уговор о избегавању двоструког опорезивања са Исламском Републиком Пакистан
21.05.2010.

Министарка финансија Владе Републике Србије Диана Драгутиновић и његова Екселенција амбасадор Исламске Републике Пакистан у Републици Србији Мухамед Наваз Чаудри, потписали су споразум о избегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак. Уговором се унапређује билатерална привредна и финансијска сарадња између две државе, стимулишу инвестиције и обезбеђује сарадња пореских администрација две државе.

Министарка финансија Диана Драгутиновић изјавила је да је ово први корак у оживљавању привредне сарадње две државе. Привредници из Исламске Републике Пакистан посебно су заинтересовани за сарадњу у области енергетике, пољопривреде и текстилне индустрије, нагласила је министарка Драгутиновић.

Његова Екселенција, амбасадор Исламске Републике Пакистан, Мухамед Наваз Чаудри, пренео је заинтересованост Пакистанских привредника за организовање Бизнис форума, крајем године у Београду, на којем би се директније разговарало о могућим инвестицијама. Међусобну сарадњу требало би унапредити преко Привредних комора две државе, поручио је амбасадор Мухамед Наваз Чаудри.

Уколико се поступак потврђивања у парламентима обе државе оконча до краја 2010. године, Уговор ће почети да се примењује од 1. јануара 2011. године.

Исламска Република Пакистан. Ово је 52-ги Уговор о избегавању двоструког опорезивања који је Србија потписала. У примени је 37 потписаних уговора, док је преосталих 15 у фази потврђивања.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд