Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Потписан Меморандум о разумевању Управа царина Србије и Републике Француске
05.05.2010.

Сарадња између Француске и Србије у борби против кријумчарења на београдском аеродрому „Никола Тесла“ и париском аеродрому „Роаси-Шарл де Гол“ у наредном периоду биће још ефикаснија и одвијаће се у складу са Меморандумом о разумевању и сарадњи царинских служби у области борбе против превара на тим аеродромима, који су у Влади Србије потписали директор Управе царина Републике Србије, Предраг Петронијевић и директор Царине и индиректног опорезивања Републике Француске, Жером Фурнел.

„Да би се сузбила међународна мрежа кријумчара, који су технички све боље опремљени и веома добро повезани, неопходно је и да царинске службе различитих земаља ефикасно сарађују и међусобно размењују практична знања и искуства“, рекао је Предраг Петронијевић, директор Управе царина Републике Србије. „Јачањем сарадње са царинским службама других земаља и ресорним међународним организацијама Управа царина помаже пуну интеграцију Србије у европске и светске институције и ефикаснију сарадњу између земаља“, додао је Петронијевић.

"Консолидација оперативних односа са српским царинским органима је део стратегије за спречавање кријумчарења у којој међународна сарадња игра главну улогу", истакао је Жером Фурнел, директор Царине и индиректног опорезивања Републике Француске.

Настављајући традиционално добру сарадњу и имајући у виду штету коју царински прекршаји наносе економским, фискалним, социјалним, културним и комерциајлним интересима наше две земље, царинске администрације су се договориле о тешњој сарадњи, која подразумева размену информација о незаконитој трговини, посебно опојних дрога, кривотворене и друге робе, као и поступака у вези са увозом, извозом и транзитом, који су супротни правилима о забрани, или ограничењу, која примењују две земље. Царинске администрације Србије и Француске ће у будућности интензивирати размену искустава у области борбе против свих видова кријумчарења и кроз организоване размене посета својих службеника.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд