Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ostvareni napredak u oblastima u nadležnosti Ministarstva finansija ocenjen je kao vrlo značajan
19.10.2009.

Evropska komisija objavila je 14. oktobra 2009. godine Godišnji izveštaj o napretku koji su zemlje kandidati ili potencijalni kandidati za članstvo u EU, uključujući Srbiju, ostvarili u procesu evropskih integracija u 2009. godini. Ovaj izveštaj predstavlja presek stanja u svim relevantnim oblastima za proces evropskih integracija i ukazuje na promene u odnosu na prethodni izveštaj iz 2008. godine.

Važno je naglasiti da je ovo, do sada, najpozitivniji izveštaj za Repubiku Srbiju, kojim je konstatovan i pohvaljen značajan napredak u mnogim oblastima, ali je i skrenuta pažnja na oblasti u kojima nije postignut dovoljan napredak i koje zahtevaju dalje aktivnosti. Ostvareni napredak u oblastima u nadležnosti Ministarstva finansija ocenjen je kao vrlo značajan.

Pozitivan Izveštaj Evropske komisije o napretku predstavlja podstrek, ali i obavezu za naredni period. Ministarstvo finansija nastaviće intenzivno da radi na ostvarivanju još boljih rezultata u procesu evropskih integracija, a u skladu sa preporukama Evropske komisije.

U nastavku dajemo sažetak najbitnijih delova Godišnjeg izveštaja, kada je u pitanju nadležnost Ministarstva finansija.

Preuzmite kompletan tekst saopštenja
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd