Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Uređenjem svojinskih odnosa do efikasne ekonomije
06.03.2007.

Ministar za ekonomske odnose s inostranstvom u Vladi Republike Srbije i koordinator Ministarstva finansija Milan Parivodić naglasio je da bez jasnog uređenja svojinskih odnosa i efikasnog sprovođenja zaštite prava svojine nema efikasne ekonomije.

Parivodić je na otvaranju konferencije "Tržište nekretnina u jugoistočnoj Evropi", u organizaciji “Ekonomist medija grupe”, istakao da su to ključni elementi koji su neophodni da bi i Srbija postala jedna od ekonomski uspešnih evropskih zemalja.
Prema njegovim rečima, Novi Ustav je predvideo mogućnost za demonopolizaciju gradskog građevinskog zemljišta, denacionalizaciju i postavio moderne svojinske odnose. Ministar je najavio da bi u ovoj godini trebalo doneti zakone o denacionalizaciji i planiranju i izgradnji, svojinski zakonik, kao i zakon o javnoj svojini.

Predlog zakona o denacionalizaciji će vrlo brzo biti predstavljen javnosti jer je ovaj dokument veoma važan za evropske integracije, ukazao je Parivodić i dodao da bi donošenje novog zakona o planiranju i izgradnji bilo neophodno kako bi proces dobijanja građevinske dozvole manje trajao.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd