Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Iz NIP-a izdvojena sredstva za remont pet aviona MIG-29
23.12.2006.

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i koordinator Ministarstva finansija Milan Parivodić je povodom potpisivanja ugovora o remontu pet aviona MIG-29 istakao da je ovo prvo ulaganje u vazduhoplovstvo posle 20 godina. Parivodić je naveo da je za remont aviona MIG-29 izdvojeno između 24 i 25 miliona dolara iz Nacionalnog investicionog plana (NIP), a posle ovog posla u planu je remont osam helikoptera i jednog transportnog aviona.
Ugovor je potpisao Direktor Javnog preduzeća Jugoimport - SDPR Stevan Nikčević i predstavnik ruske kompanije MIG Dmitrij Ostapčuk. Potpisivanju ugovora je prisustvovao i Ministar odbrane Srbije Zoran Stanković, koji je izjavio da će iduće godine sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana biti remontovana četiri aviona, dok će peti biti remontovan 2008. godine.

Načelnik generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš istakao je da ovaj događaj nije povezan sa ulaskom Srbije u Partnerstvo za mir, jer da je bilo ekonomskih mogućnosti, avioni bi bili ranije remontovani.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Aleksejev ocenio je da ovaj ugovor ima poseban značaj za odnose između dve zemlje i da predstavlja izraz poverenja. Ovo je još jedan korak na putu dobre saradnje, dodao je Aleksejev i izrazio nadu da će sledeća godina biti još bolja kada su u pitanju međusobni odnosi.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd