Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Potpisivanje sporazuma o zoni slobodne trgovine u decembru
24.10.2006.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da će sporazum o zoni slobodne trgovine u jugoistočnoj Evropi (CEFTA) biti potpisan početkom decembra ove godine i objasnio da će CEFTA povećati konkurenciju na srpskom tržištu jer će državama članicama omogućiti slobodan plasman proizvoda u Srbiji.
Dinkić je u obraćanju novinarima na regionalnoj finansijskoj i investicionoj konferenciji za jugoistočnu Evropu, koja se održava u Cavtatu, rekao da je formiranje slobodnog tržišta od 55 miliona stanovnika, koje će povećati priliv investicija, izuzetno značajno
za sve države regiona.

Prema rang-listi koju je sačinio najprestižniji evropski magazin iz oblasti biznisa i finansija "Euromoney", Srbija se trenutno nalazi na 93. mestu, što predstavlja pozitivan ekonomski pomak, ocenio je ministar. On je objasnio da je najveći problem u Srbiji visoka stopa nezaposlenosti i nerešen status Kosova i Metohije, dok najveću prepreku za brži ekonomski rast regiona predstavlja nejednak razvoj država.

Šesta regionalna finansijska i investiciona konferencija za jugoistočnu Evropu otvorena je danas u Cavtatu, uz učešće zvaničnika i bankarskih stručnjaka iz Bugarske, Makedonije, Albanije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd