Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić položio kamen temeljac za novu fabriku kompanije "Henkel" u Inđiji
17.10.2006.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić položio je danas kamen temeljac za novu fabriku kompanije "Henkel" u Inđiji i obišao radove na saobraćajnici koja spaja tu opštinu sa autoputem Novi Sad - Beograd. Dinkić je tom prilikom istakao da je ova fabrika u industrijskoj zoni Inđije samo jedan u nizu novih proizvodnih pogona koji će biti izgrađeni u narednom periodu.
Ministar je objasnio da je reč o grinfild investiciji austrijske firme i dodao da će izgradnjom novih pogona u industrijskoj zoni nezaposlenost u ovom gradu biti smanjena na nešto iznad 10 odsto, što je dva puta manje od republičkog proseka. Za izgradnju deonice puta koja spaja Inđiju sa novosadskim autoputem iz Nacionalnog investicionog plana biće izdvojeno približno dva miliona evra, rekao je Dinkić i naveo da je za celu opštinu Vlada predvidela izdvajanje oko 3,5 miliona evra iz tog plana.

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić ukazao je na to da će austrijski investitor u fabriku "Henkel" uložiti približno sedam miliona evra i zaposliti više od 100 novih radnika, uz napomenu da će u čitavoj industrijskoj zoni biti uloženo oko 100 miliona evra i na taj način zaposleno između 700 i 1.000 radnika.

Ministar finansija i direktor Agencije za promociju izvoza i strana ulaganja (SIEPA) Jasna Matić razgovarali su danas i sa stranim investitorima i rukovodstvom opštine Inđija.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd