Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Норвешка компанија "Теленор" данас званично преузела "Моби 63"
31.08.2006.

Норвешка компанија “Теленор” данас је званично преузела компанију “Моби 63” коју је, заједно са лиценцом за другог мобилног оператера у Србији, купила крајем јула за 1,513 милијарди евра. Уговор о преузимању потписали су министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић и извршни потпредседник "Теленора" и директор за централну и источну Европу Јан Едвард Тигесен.
Председник Владе Републике Србије Војислав Коштуница оценио је, након церемоније потписивања у београдском хотелу "Хајат", да данашњи догађај представља велики подстицај за развој Србије и изразио уверење да ће долазак "Теленора" подстаћи и друге стране инвеститоре да у истом, и чак већем обиму, инвестирају у Србију. Он је пожелео добродошлицу норвешкој компанији и нагласио да је долазак "Теленора" доказ да је Србија правно, политички и економски стабилна.

Председник Србије Борис Тадић оценио је да улазак "Теленора" у Србију представља подстицај за развоју домаће привреде и отвара нове перспективе, као и претпоставке за бољи живот свих грађана у Републици.

Динкић је подсетио на то да ће од 1,513 милијарди евра, колико је платио "Теленор" за "Моби 63", буџету Србије припасти 1,155 милијарди евра.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд