Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
У оквиру Националног инвестиционог плана за развој привреде 165 милиона евра
25.08.2006.

Министри у Влади Републике Србије - привреде Предраг Бубало и финансија Млађан Динкић представили су пројекте из области подстицања предузетништва, запошљавања и привредног развоја, вредне 165 милиона евра, који ће бити реализовани у оквиру Националног инвестиционог плана.
Бубало је на конференцији за новинаре прецизирао да ће средства бити потрошена за подстицање извоза, развој индустријских паркова, привлачење инвестиција, али и за улагање у неразвијена подручја ради равномернијег регионалног развоја.

Министар Динкић је поновио да су пројекти из области подстицања предузетништва, запошљавања и равномернијег привредног развоја најважнији у оквиру Националног инвестиционог плана.

Он је указао на то да је главни циљ Владе успостављање равномернијег привредног развоја у Србији и да од целокупних средстава из Националног инвестиционог плана на Београд отпада само једна шестина.

Основна идеја је да више новца иде у мање средине и да у тим подручјима држава буде више присутна јер ће се само развојем општина створити услови за долазак страних инвестиција, нагласио је Динкић.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд