Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar Dinkić na Bečkom ekonomskom forumu
12.06.2006.

Ministar finansija Republike Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da se do kraja leta očekuje završetak privatizacije Vojvođanske, Panonske i Kredi banke.

Dinkić je na Bečkom ekonomskom forumu u Beogradu izjavio da krajem ove sedmice ističe rok za dostavljanje ponuda za Vojvođansku banku, za kojim sledi finalizacija ponuda za Kredi (Credy) banku iz Kragujveca i Panonsku banku iz Novog Sada, koja će trajati do kraja juna.
On je najavio spajanje Srpske banke i Poštanske štedionice u jednu banku i dodao da na srpskom bankarskom tržištu najveći kapital od 200 miliona evra ima Komercijalna banka.

Ministar finansija je ocenio da će reforma osiguravajuchih kompanija u Srbiji biti jednako brza i uspešna kao i reforma bankarskog sektora.

"Strategija vlade u reformi osiguranja bila je da sačuva domaće kompanije koje mogu da budu konkurentne stranim", naveo je Dinkić i dodao da će tender za prodaju 80,12% kapitala osiguravajućeg društva DDOR iz Novog Sada biti otvoren do 10. jula.

On je precizirao da je bankarski sektor najjači u srpskoj privredi i dodao da je u Srbiji štednja za šest godina povećana sa nule na 2,5 milijardi evra, a kreditini portfelj u tom periodu povećan je šest puta, na šest milijardi evra.

Sastanak Bečkog ekonomskog foruma, koji su osnovali austrijski investitori, održava se u Sava centru uz učešće više od 200 bankara, privredinika i predstavnika vlasti, koji razgovaraju o mogućnostima za ulaganje u Srbiju.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd