Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Министар Динкић на Бечком економском форуму
12.06.2006.

Министар финансија Републике Србије Млађан Динкић најавио је данас да се до краја лета очекује завршетак приватизације Војвођанске, Панонске и Креди банке.

Динкић је на Бечком економском форуму у Београду изјавио да крајем ове седмице истиче рок за достављање понуда за Војвођанску банку, за којим следи финализација понуда за Креди (Цредy) банку из Крагујвеца и Панонску банку из Новог Сада, која ће трајати до краја јуна.
Он је најавио спајање Српске банке и Поштанске штедионице у једну банку и додао да на српском банкарском тржишту највећи капитал од 200 милиона евра има Комерцијална банка.

Министар финансија је оценио да ће реформа осигуравајуцхих компанија у Србији бити једнако брза и успешна као и реформа банкарског сектора.

"Стратегија владе у реформи осигурања била је да сачува домаће компаније које могу да буду конкурентне страним", навео је Динкић и додао да ће тендер за продају 80,12% капитала осигуравајућег друштва ДДОР из Новог Сада бити отворен до 10. јула.

Он је прецизирао да је банкарски сектор најјачи у српској привреди и додао да је у Србији штедња за шест година повећана са нуле на 2,5 милијарди евра, а кредитини портфељ у том периоду повећан је шест пута, на шест милијарди евра.

Састанак Бечког економског форума, који су основали аустријски инвеститори, одржава се у Сава центру уз учешће више од 200 банкара, приврединика и представника власти, који разговарају о могућностима за улагање у Србију.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд