Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Министар Динкић у Нишу најавио инвестиције из програма „Милијарда евра за Србију“
22.03.2006.

Министар финансија Млађан Динкић обишао је јуче са сарадницима општину Ниш и околину где ће бити уложене значајне инвестиције из програма ‘Милијарда евра за Србију’. У склопу програма посете, министар Динкић је посетио објекте у којима је инвестирано из републичког буџета, као и оне установе за које ће бити обезбеђена средства из овог програма.
На почетку посете министар је посетио три основне школе у којима су изграђене спортске хале (ОШ ‘Десанка Максимовић’ - село Чокот и ОШ 'Мирослав Антић' и ‘Петар Петровић Нјегош’ у Нишу). Он је истакао да ове године Влада очекује око милијарду евра од приватизације и да ће значајан део тог новца бити инвестиран у развој здравства и школства.

У току посете, министар је обишао и Летњу позорницу, Малу сцену позоришта и биоскоп Вилин Град у Нишу, гдје је најавио улагање из републичког буџета за реконструкцију ових објеката, у износу од укупно 80 милиона динара.

Између осталог, у оквиру посете Нишу министар Млађан Динкић је разговарао са здравственим радницима Института Радон у Нишкој Бањи о инвестицијама које су планиране из програма ‘Милијарда евра за Србију’.

Министар је такође најавио да ће у сарадњи са локалном самоуправом која треба да обезбеди локације, почети изградњу станова за просветаре.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд