Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
"Viner štediše" zainteresovan za privatizaciju DDOR-a Novi Sad
18.01.2006.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da je najveće austrijsko osiguravajuće društvo "Viner štediše" zainteresovano za privatizaciju novosadskog osiguravajućeg društva DDOR.

Dinkić, koji učestvuje na 11. ekonomskom forumu centralne i istočne Evrope u Beču, rekao je da će tender za privatizaciju DDOR-a biti raspisan sredinom ove godine i napomenuo da očekuje veliku konkurenciju.
On je ukazao na to da su austrijske firme iskazale veliko interesovanje za ulaganje u Srbiji i dodao da je tokom boravka u Beču imao više konkretnih razgovora sa potencijalnim investitorima.

Ministar je naveo da se sastao sa predstavnicima kompanija iz realnog sektora koje su zainteresovane za izgradnju novih pogona u Srbiji, kao i za investicije u turizam.

Srbija je uz Rumuniju trenutno najprivlačnija država za ulaganje u jugoistočnoj Evropi - Rumunija zbog velikog tržišta, a Srbija zbog investicione klime, ocenio je Dinkić i objasnio da je investitorima preneo da se u Srbiji planira smanjenje poreza na plate.

On je istakao da Srbija ima bolje ekonomske pokazatelje od Rumunije i Bugarske, odnosno veći privredni rast i bolje fiskalne rezultate i dodao da će Vlada učiniti sve da i ova godina bude rekordna po stranim investicijama.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd