Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vlada Srbije će podržati privredni razvoj lozničke opštine
13.01.2006.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da će Loznica ove godine biti u grupi opština čiji će privredni razvoj i otvaranje novih radnih mesta biti podržani povoljnim kreditima u okviru programa Vlade Srbije.
Dinkić je tokom posete opštini Loznica obišao gradilište sportske sale Osnovne škole "Petar Tasić" u Lešnici, čija je izgradnja posle 10 godina zastoja nastavljena zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije, u iznosu od 18,5 miliona dinara.

Tom prilikom on je naglasio da će, uz srazmerno učešće lozničke opštine, sa republičkog nivoa biti obezbeđen i preostali deo sredstava za školsku salu, koju će koristiti žitelji Lešnice i okolnih mesnih zajednica.

Ministar je naveo da je za izgradnju sportskih objekata u Srbiji za ovu godinu u republičkom budžetu izdvojeno 350 miliona dinara.

Prioriteti u budžetu za 2006. godinu su razvojni projekti kojima će se pomoći zapošljavanje ljudi, kao i sport, kultura i verski objekti, istakao je Dinkić.

On je ukazao na to da je predložio Fondu za razvoj da Loznica uđe u plan opština koje mogu da dobiju kredite za razvoj privrede pod povoljnim uslovima, uz kamatne stope od 0,5 odsto godišnje, kao što je bilo za Bor, Kragujevac i Vranje, i ta lista će, kako je dodao, biti proširena na 11 opština među kojima je i Loznica.

Takođe, ministar je obišao i deo lokalnog puta, čija je rekonstrukcija urađena zahvaljujući sredstvima budžeta Republike Srbije, nakon čega je posetio domaćinstvo poljoprivrednika Milomira Mićanovića.

Dinkić je obišao i industrijsku zonu u Loznici, kao i trasu kapitalnog projekta gasifikacije grada i okolnih mesta u okviru srpsko-češkog poduhvata, koji realizuje njihovo zajedničko preduzeće, uz podršku Vlade Srbije i lokalne samouprave.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd