Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vlada Srbije će finansirati rekonstrukciju Sportskog centra "Banjica"
05.09.2005.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić posetio je juče Sportski centar "Banjica" i tom prilikom izjavio da će Vlada Srbije, uoči Evropskog prvenstva u vaterpolu 2006. godine, finansirati rekonstrukciju ovog centra, kao i da će za realizaciju tog projekta iz budžeta za narednu godinu biti izdvojeno 80 miliona dinara.
Dinkić je na konferenciji za novinare nakon obilaska centra naveo da će rekonstrukcija plivališta i pratećih objekata, koja bi trebalo da počne 1. marta naredne godine, koštati oko milion evra i da će, pored Vlade Srbije, značajnu finansijsku pomoć uputiti i Skupština Beograda.

On je ocenio da, osim što vaterpolo kao neprofitabilan sport zahteva pomoć države, i postignuti rezultati naših vaterpolista na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima nameću obavezu da se razvoj tog sporta sistemski pomogne.

Ministar finansija je naglasio da Vlada Srbije planira da naredne godine uveća sredstva namenjena sportu i podsetio na to da su ove godine ta sredstva bila tri puta veća u odnosu na prošlu godinu, odnosno iznosila su milijardu i po dinara, ali da je veći deo dat za plaćanje organizacionih prava za Univerzijadu, čiji smo domaćini 2009. godine.

Poput vaterpolista koji su za zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Montrealu nagrađeni sa 200.000 evra, ubuduće će biti nagrađivani i svi pobednici evropskih i svetskih šampionata, istakao je Dinkić i dodao da će nagrade u iznosu 50.000 evra pripasti i pobednicima u mlađim kategorijama, dok će za nagrađivanje pojedinačnih rezultata na međunarodnom nivou resorno ministarstvo dati svoj predlog.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd