Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić poklonio gitaru svojoj bivšoj muzičkoj školi
04.07.2005.

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić poklonio je danas Osnovnoj muzičkoj školi "Josif Marinković" u Beogradu gitaru vrednu 1.800 evra. Reč je o takmičarskoj akustičnoj gitari, marke "Rodrigez", a Dinkić je svojoj nekadašnjoj muzičkoj školi, u kojoj je šest godina pohađao časove klavira, poklonio i tri pulta za note, kao i jednu stolicu za klavir, prenosi novinska agencija Beta.
Obraćajući se učenicima i nastavnicima škole, Dinkić je podsetio da je Vlada Srbije prošle nedelje usvojila odluku o osnivanju Fonda za mlade talente, za koji će iz republičkog budžeta do kraja godine biti izdvojeno 500 miliona dinara.

Od septembra će 1.000 najboljih studenata republičkih univerziteta dobijati mesečnu stipendiju od po 20.000 dinara, a iz fonda će biti deljen i novac za upis ili školarinu na postdiplomskim studijama, kao i nagrade pobednicima na evropskim i svetskim takmičenjima.

Dinkić je nedavno dobio nagradu na Budvanskom festivalu, za tekst i kompoziciju koju je izveo Dragan Kojić Keba, a novac je namenio za kupovinu gitare Muzičkoj školi "Josif Marinković".

Direktor te škole Gordana Ilić poklonila je Dinkiću srebrnjak i zahvalnicu i izrazila nadu da će ministar finansija i ubuduće pomagati svojoj nekadašnjoj školi, kao i svim talentovanim učenicima u Srbiji.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd