Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Usvojen set uredbi o prometu robe sa Kosovom
17.02.2005.

Ministar finansija Mlađan Dinkić rekao je juče da je usvojen set uredbi o prometu robe sa Kosovom i Metohijom, odnosno, dopunjena je i prečišćena prethodna uredba, tako da je određeno da kontrolu robe na administrativnoj liniji obavlja posebna jedinica Poreske uprave.
Ta jedinica Poreske uprave vršiće kontrolu robe srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije, dok će carina ostati na administrativnoj liniji i kontrolisati promet robe koju proizvode Albanci. Takođe, odlučeno je da se roba koja je proizvedena van Kosova i Metohije, a koja je u južnoj pokrajini u tranzitu, ne može cariniti na administrativnoj liniji, već će biti upućivana na međunarodne granične prelaze "Preševo" i "Prohor Pčinjski", objasnio je Dinkić.

On je takođe saopštio da je Vlada odlučila da ovlasti Narodnu banku Srbije i Ministarstvo finansija da sledeće nedelje potpišu sa Vladom Italije kredit u visini od 33 miliona evra, koji je namenjen kreditiranju malih i srednjih preduzeća u Srbiji pod povoljnim uslovima.

Dinkić je naveo i da je Vlada donela Uredbu o ostvarivanju prava fizičkog lica, kupca dobara i usluga u sprovođenju Zakona o fiskalnim kasama, što znači da će od ponedeljka svi građani koji zapaze da se ne izdaju fiskalni računi u trgovinama moći to da prijave na broj Ministarstva finansija 011/361-99-00, za šta imaju pravo na naknadu od 500 dinara po jednoj prijavi.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd