Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Subvencije za nabavku fiskalnih kasa
25.05.2004.

Ministar finansija Mlađan Dinkić podsetio je danas drugu grupu obveznika za uvođenje fiskalnih kasa na to da rok za uplatu najmanje deset odsto avansa za nabavku tih kasa ističe 31. maja. Ovu grupu obveznika čine uglavnom mala preduzeća, takozvani paušalci, čiji je godišnji promet manji od dva miliona dinara.
On je najavio da će Vlada Srbije i Ministarstvo finansija ove nedelje doneti uredbu o subvencionisanju ove grupe obveznika (razni servisi, samostalne trgovinske radnje, ugostiteljski objekti) pri nabavljanju fiskalnih kasa, u iznosu od 7.000 dinara. Sredstva koja su u ovogodišnjem budžetu Srbije obezbeđena za ovu namenu iznose 700 miliona dinara, rekao je Dinkić i dodao da ima dovoljno sredstava za sve obveznike iz ove grupe. To znači da će država snositi 40 do 50 odsto troškova nabavke fiskalne kase.
Prva grupa korisnika koja je već uplatila deset posto avansa i zaključila ugovor sa proizvođačima fiskalnih kasa do 15. juna ima obavezu da se fiskalizuje, odnosno da počne da evidentira svoj promet preko tih kasa, posle čega kreću kontrole. Druga grupa korisnika ovu obavezu ima od 1. oktobra ove godine.
Dinkić je dodao da je Ministarstvo finansija pripremilo Nacrt zakona o fiskalnim kasama, kao i izmene Zakona o porezu na promet, kojim se određene grupe oslobađaju obaveze uvođenja fiskalnih kasa.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd