Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Otvara se deset novih centara za poreske obveznike
21.05.2004.

Deset novih Servisa za poreske obveznike započeće sa radom između 19. i 27. maja 2004. godine u filijalama širom Srbije, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Filijali Novi Beograd 1. Novi servisi predstavljaju nastavak projekta iz novembra 2003, kada su otvorena četiri ovakva servisa kao pilot punktovi u Regionalnim centrima ( Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac). (pogledajte)
«Servisi za poreske obveznike predstavljaju nov vid komunikacije Poreske uprave sa građanima. Servis je nova, posebna uslužna funkcija Poreske uprave, služba gde građani mogu da postave pitanja kroz direktan kontakt – obraćajući se odabranim službenicima, traže potrebne informacije i do njih dolaze na najbrži mogući način», rekao je prilikom otvaranja novog Servisa na Novom Beogradu Vladimir Ilić, direktor Poreske uprave.

«Naš plan je da ovu službu usavršavamo kroz iskustvo rada sa građanima, kao i da širimo mrežu otvaranjem servisa i u drugim filijalama. Cilj Poreske uprave je da svuda i na svakom mestu budemo spremni da pružimo informacije potrebne građanima na prijateljski i profesionalan način», izjavio je Vladimir Ilić.

Poreska uprava je osmislila ovu službu sledeći svetsku praksu da poreska administracija treba da pruža svu moguću pomoć poreskim obveznicima da dobrovoljno i efikasno ispunjavaju svoje poreske obaveze. Servisi se nalaze u okviru filijala i obeleženi su posebnim natpisima. Radno vreme servisa je od 7:30 do 15:30 časova.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd