Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
50 miliona dinara za obnovu Belog dvora
11.05.2004.

Ministar finansija Mlađan Dinkić obavestio je danas javnost o odluci Vlade RS, da se iz budžeta za ovu godinu, izdvoji 50 miliona dinara za obnavljanje dvorskog kompleksa na Dedinju.

"Po prvi put su obezbeđena sredstva za održavanje Belog dvora, koji bi ubuduće trebalo da postane turistička atrakcija Beograda", rekao je ministar Dinkić, na konferenciji za novinare. On je dodao da je od planiranih 50 miliona dinara, na račun Dvora već uplaćeno 30 miliona dinara.
"Zahvaljujući ovoj odluci, stvaraju se uslovi da se počne sa rešavanjem životnih problema dvorskog kompleksa", izjavio je prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević. Posebnu zahvalnost prestolonaslednik izrazio je članovima Vlade čiji su napori omogućili da ovo kulturno nasleđe našeg naroda nastavi svoje postojanje.

"Ministarstvo kulture i medija učiniće sve da zaštiti ovaj komleks, kao i da obezbedi da priliv novca za njegovo održavanje, bude stalan i redovan", posebno je naglasio Miroljub Radosavljević, zamenik ministra za kulturu.

Planiranih 50 miliona dinara biće iskorišćeni za popravku krova na dvoru, obnovu instalacija, kao i sređivanje čitavog dvorskog kompleksa.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd