Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Naredna godišnja skupština EBRD u Beogradu
21.04.2004.

Ministar finansija u Vladi Srbije Mladjan Dinkić izjavio je, po završetku godišnje skupštine Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), da će Srbija u naredna dva meseca sa ovom bankom i Evropskom investicionom bankom (EIB) potpisati sporazume o kreditiranju 190 miliona evra, ali i naglasio da je ukupna dogovorena suma mnogo veća.
Ministar Dinkić je rekao da je EBRD odobrio oko 200 miliona evra i napomenuo da toj glavnoj sumi treba dodati i kredite Evropske investicione banke od 190 miliona evra za vodosnabdevanje Beograda i Niša, kredite malim i srednjim preduzećima, kao i autoput Beograd-Novi Sad.

“Tu ne ulaze krediti akcionarskim kompanijama poput Hemofarma, Sintelona i Grand kafe”, rekao je Dinkić.

On je istakao da je za Beograd velika čast to što će biti domaćin sledeće godišnje skupštine EBRD 22. i 23. maja 2005. godine, za šta su pripreme već počele, kao i da će tokom ovog sastanka u Beogradu boraviti oko dve hiljade poslovnih ljudi.

“Ovo je prilika da se pokažemo u najlepšem svetlu i da sklopimo poslove. U periodu posle održavanja godišnje skupštine, jedne velike institucije kao što je EBRD, možemo da očekujemo dolazak još poslovnih ljudi koji žele da investiraju u Srbiju”, istakao je ministar Dinkić.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd