Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Nordijske zemlje zainteresovane za Srbiju
19.04.2004.

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić najavio je večeras da će narednog meseca biti sklopljen memorandum o razumevanju sa nordijskom investicionom bankom "Nordik investment bank" (Nordic Investment Bank).
"Nordijske zemlje po prvi put iskazuju veći interes za ulaganje u Srbiju, a sledećeg meseca očekujemo da ćemo sklopiti memorandum o razumevanju kako bi investicije nordijskih zemalja u Srbiju bile osigurane", precizirao je Dinkić u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Dinkić je naveo i da je danas na sednici Odbora guvernera zemalja članica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) naglasio da su priotireti nove Vlade Srbije animiranje novih investicija, poboljšanje pozicije zemlje u izvozu i skraćivanje birokratskih procedura kako bi kapital koji se ulaže u Srbiju bez većih prepreka mogao da se uključi u proces proizvodnje.

Srpski ministar finansija, koji je i guverner Srbije i Crne Gore u EBRD, rekao je Beti i da je pozvao sve učesnike tog skupa da sledeće godine 22. i 23. maja budu gosti na Godišnjoj skupštini EBRD koja će biti održana u Beogradu.

"To je velika šansa za Srbiju i Beograd. Na organizaciji tog skupa mora početi odmah da se radi", kazao je Dinkić dodajući da se takva šansa ne sme propustiti jer "će sve ono što vredi u finansijskom svetu doći na konferenciju".

Dinkić je najavio i da će pravo iz Londona otputovati za Vašington na razgovore sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Svetskom bankom koji će trajati od 23. do 26. aprila.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd