Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Нордијске земље заинтересоване за Србију
19.04.2004.

Министар финансија Србије Млађан Динкић најавио је вечерас да ће наредног месеца бити склопљен меморандум о разумевању са нордијском инвестиционом банком "Нордик инвестмент банк" (Нордиц Инвестмент Банк).
"Нордијске земље по први пут исказују већи интерес за улагање у Србију, а следећег месеца очекујемо да ћемо склопити меморандум о разумевању како би инвестиције нордијских земаља у Србију биле осигуране", прецизирао је Динкић у телефонској изјави агенцији Бета.

Динкић је навео и да је данас на седници Одбора гувернера земаља чланица Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) нагласио да су приотирети нове Владе Србије анимирање нових инвестиција, побољшање позиције земље у извозу и скраћивање бирократских процедура како би капитал који се улаже у Србију без већих препрека могао да се укључи у процес производње.

Српски министар финансија, који је и гувернер Србије и Црне Горе у ЕБРД, рекао је Бети и да је позвао све учеснике тог скупа да следеће године 22. и 23. маја буду гости на Годишњој скупштини ЕБРД која ће бити одржана у Београду.

"То је велика шанса за Србију и Београд. На организацији тог скупа мора почети одмах да се ради", казао је Динкић додајући да се таква шанса не сме пропустити јер "ће све оно што вреди у финансијском свету доћи на конференцију".

Динкић је најавио и да ће право из Лондона отпутовати за Вашингтон на разговоре са Медјународним монетарним фондом (ММФ) и Светском банком који ће трајати од 23. до 26. априла.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд