Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Сити група заинтересована за Мобтел
18.04.2004.

Министар Динкић најавио је данас да ће делегација једне од највећих светских инвестиционих групација Сити груп (Цитy Гроуп), средином маја у Београду преговарати о учешћу у приватизацији Мобтела, преноси агенција Бета.
"Сити груп заинтересована је генерално за сектор телекомуникација у Србији", рекао је Динкић, који се састао са представницима Сити групе током годишње скупштине Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у Лондону.

Министар је навео и да се данас састао и са делегацијом ЕБРД-а, са којом је разговарао о реформама банкарског сектора у Србији и најавио нова улагања те банке у Србији.

Према његовим речима, ЕБРД је заинтересована за докапитализацију неколико банака у Србији, пре свега за Националну штедионицу, Кулску банку и Делта банку.
Интересовање страних инвеститора било је веома велико и за приватизацију банака и то не само оних које је држава понудила - Новосадску, Континентал и Јубанку, већ и за друге, као што су Панонска и Нишка банка.

Прва инвестиција у којој ће учествовати ЕБРД бити изградња америчке фабрике Бол пекиџинг (Балл пацкагинг) почетком маја у Земун Пољу. Укупна вредност те инвестиције је 80 милиона долара, рекао је министар Динкић.

Следећи пројекат ЕБРД-а односи се на регулисање система пречишћавања отпадних вода у Суботици, који би требало да буде потписан у другом кварталу, а вредан је девет милиона евра.

ЕБРД је спреман да уложи и 35 милиона евра за модернизацију контроле летења на београдскм аеродрому, додао је Динкић.

Динкић ће сутра учествовати на завршном састанку Одбора гувернера, којем присуствују министри финансија свих чланица, а заказан је и сусрет са гувернернером ЕБРД за Шведску Гунаром (Гуннар) Лундом.

За сутра су планирани и разговори са представницима великих банака - Ју-Би-Ес инвестмент банке (УБС Инвестмент Банк), Рајфајзен банке (Раиффеисен Банк), Нордик инвестмент банке (Нордиц Инвестмент Банк) и Дојче банке (Деутсцхе Банк).
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд