Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Važna uloga EIB-a u kreditiranju malih i srednjih preduzeća
01.04.2004.

Ministar finansija Mlađan Dinkić istakao je danas tokom susreta sa delegacijom Evropske investicione banke (EIB), koju je predvodio potpredsednik Đerlando Đenuardi, značaj podsticanja razvoja malih i srednjih preduzeća u Srbiji, kao i ulogu koju ova banka ima u kreditiranju ovih projekata.
Na sastanku je zaključeno da je potrebno otvoriti novu kreditnu liniju za mala i srednja preduzeća, koja je za ovu godinu više nego udvostručena u odnosu na 2002. godinu, i umesto 20 iznosiće 45 miliona evra. Takođe, očekuje se da pregovori o ovoj kreditnoj liniji budu zaključeni najkasnije do kraja juna ove godine. Od planiranih 45 miliona evra, 40 miliona evra biće namenjeno za kreditiranje malih i srednjih preduzeća, a pet miliona evra za mikro kreditiranje.

Ministar Dinkić podržao je i ostale infrastrukturne projekte koje su predložili predstavnici EIB-a, a posebno one koji se odnose na rehabilitaciju Koridora 10, železnicu, kontrolu u vazdušnom saobraćaju, unapređenje vodosnabdevanja u lokalnim samoupravama, kao i infrastrukturne projekte u zdravstvu i prosveti, čija ukupna vrednost iznosi približno 280 miliona evra.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd