Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Odluka Poreske uprave o vraćanju sredstava MOBTEL-u
19.12.2003.

Odluka Poreske uprave da donese rešenje o vraćanju sredstava naplaćenih u postupku prinudne naplate od MOBTEL-a je pravna posledica primene zakona i presude Vrhovnog suda Srbije, izjavila je, na konferenciji za novinare, direktor Poreske uprave Marija Drča Ugren. Vrhovni sud Srbije je 09.10.2003. godine doneo presudu o poništavanju rešenja RUJP-a o prinudnoj naplati i tu sudsku odluku Poreska uprava je primila 01.12.2003. godine, zajedno sa zahtevom MOBTEL-a za povraćaj sredstava, rekla je direktor Drča Ugren.
Postupajući po presudi Vrhovnog suda, Poreska uprava je poništila rešenje o prinudnoj naplati jednokratnog poreza od MOBTEL-a. Na osnovu zahteva MOBTEL-a, Poreska uprava je, poštujući zakonski rok od 15 dana za vraćanje sredstava, 12.12.2003. godine donela rešenje o vraćanju sredstava naplaćenih od MOBTEL-a, naglasila je direktor Poreske uprave. To rešenje dostavljeno je Upravi za javna plaćanja, koja ga je i izvršila 16.12.2003. godine.

Vraćanje sredstava MOBTEL-u ne znači da je obustavljen postupak utvrđivanja i naplate jednokratnog poreza od ASTRA banke A.D., odnosno od njenih osnivača kao solidarnih jemaca za obaveze jednokratnog poreza. Poreska uprava je ponovo pripremila predlog Republičkom javnom tužilaštvu za zaštitu zakonitosti, protiv presude od 09.10.2003. godine, naglasila je direktor Poreske uprave Marija Drča Ugren.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd