Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Београд домаћин годишње Скупштине ЕБРД 2005.године
29.10.2003.

Министар финансија и економије Божидар Ђелић изјавио је данас, на конференцији за новинаре, да ће Београд бити домаћин годишње Скупштине Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у мају 2005.године. Додела ове значајне организације представља сигнал поверења у даљи напредак реформи у Србији и Црној Гори, рекао је Ђелић.
Министар Ђелић је истакао да ће после више од двадесет година Београду бити омогућено да буде финансијски центар света, који ће угостити светску финансијску и привредну елиту. Према његовим речима, очекује се да ће током одржавања овог скупа, у главном граду боравити око 10 хиљада гостију, што је повод за обнову инфраструктуре, реконструкцију Конгресног центра "Сава", реновирање једног броја београдских хотела, као и за отварање богате туристичке понуде.

Он је истакао да организација ове манифестације пружа шансу и читавој земљи, као и региону за стварање контаката са међународним финансијским, банкарским и инвестиционим круговима у циљу привлачења иностраног капитала.

Министар финансија рекао је да је приликом његовог недавног боравка у Лондону и сусрета са председником ЕБРД-а Жаном Лемијером покренуто и неколико тема које ће детаљније бити разматране на предстојећем састанку у Београду. Он је прецизирао да су то питања инфраструктуре, привредног окружења Србије, државне заједнице и југоисточне Европе у циљу унапређења пословања, као и питање сузбијања корупције као интегралног дела побољшања укупне пословне климе.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд