Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Француска одобрила Србији ванредни кредит од 35 милиона евра
28.03.2003.

Француска је јуче одобрила Србији повољан кредит од 35 милиона евра за пројекте у инфраструктури и заједно са Немачком подржала организовање донаторске конференције за Србију у јуну, изјавио је министар финансија у Влади Републике Србије Божидар Ђелић, који борави у званичној посети Француској. Подршка је добијена и за решење нашег дела дуга предузећа са Косова.
После разговора српско-црногорске делегације са француским министром економије, финансија и индустрије Франсисом Мереом и министарком за европска питања Ноел Леноар, Ђелић је рекао да је реч о ванредном кредитирању, какво Француска не примењује ни за једну европску земљу.

Ђелић је потврдио да су Француска и Немачка одлучиле да подрже организовање донаторске конференције за Србију у јуну и решење нашег дела дуга предузећа са Косова. Министар финансија Србије рекао је и да ће се министар Мере лично ангажовати око мобилисања француских банака у склопу Лондонског клуба поверилаца. По његовим речима, француске банке које су наши највећи повериоци, послаће писмо председницима тих банака у коме ће бити затражено да се што пре заврше преговори са нашом земљом.

Ђелић је најавио да ће са колегама из Француске разговарати и о могућности набавке техничке опреме за полицију у Србији, преноси агенција Бета.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд