Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Ђелић: "Стабилност државе у економском смислу није угрожена"
13.03.2003.

Стабилност државе у економском смислу није угрожена - изјавио је у име Владе Републике Србије министар финансија и економије Божидар Ђелић, на конференцији за штампу којој су присуствовали министри из економског дела Владе.
Банке нормално раде, имамо завидне девизне резерве, снабдевеност основним производима је стабилна - рекао је министар Ђелић.

Министар је изразио одлучност Владе да настави започете економске реформе истим темпом и са истом визијом. Приватизација се наставља. Већ од понедељка биће настављене заказане аукцијске продаје предузећа.

Посебно је наглашено да Влада има потврде да ће подршка међународних финансијских институција бити настављена, чак и појачана. Сви кредитни аранжмани иду по плану, што потврђује присуство два комесара ЕУ у Београду - специјалног представника Европске уније за спољну политику и безбедност Хавијера Солане и комесара Европске комисије за спољну политику и безбедност, Кристофера Патена - казао је Ђелић. "Међународна заједница и донатори ће бити уз нас, а подршка ће бити појачана".

Министар је, такође, истакао да ће бити настављена законодавна активност Народне скупштине и да ће ускоро бити усвојени бројни реформски закони.

Екипа је на окупу. Решени смо да завршимо оно што је започето. Ми имамо идеал Србије који смо делили са Зораном Ђинђићем, а данас имамо мотив више и моралну обавезу да истрајемо - нагласио је Ђелић.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд