Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Đelić u poseti Francuskoj
07.09.2002.

Francuska će povećati ovogodišnju bilateralnu pomoć Srbiji sa 3,6 na 10 miliona evra, potvrdio je srpski ministar finansija Božidar Đelić.

- Podrška Francuske reformama u našoj zemlji, prvenstveno se odnosi na njeno učešće na najavljenoj donatorskoj konferenciji početkom novembra, podseća Đelić i dodaje:
- Tražili smo da njihova participacija, 2003. godine, bude na nivou onoga što su uradili prošle godine, a to je nekih 15 do 20 miliona evra. Dodatno konstatujemo jednu poražavajuću činjenicu - da je ove 2002. godine podrška Francuske na nezavidnom nivou, samo 3,6 miliona evra, a to se poredi sa 67,1 miliona evra za Nemačku i 33 miliona evra za Italiju. Svi smo se složili da taj nivo nije primeren zemlji kakva je Francuska jer već vidim njene interese u našoj zemlji i regionu. Ja sam predložio i videćemo da li je to moguće odraditi da se nekim vanrednim merama ta pomoć pojača na desetak miliona evra do kraja ove godine. To je lako uraditi kroz neke regrese, ali se nadam da će oni moći to da urade do kraja ove godine.

Božidar Đelić je francuske kolege upoznao sa trenutnom ekonomskom situacijom u Srbiji i Crnoj Gori kako bi u najvećoj mogućoj meri poboljšali trgovinsku razmenu i saradnju među jugoslovenskim i francuskim kompanijama. Tokom razgovora u Parizu, prema rečima ministra Đelića razmotrena je dalja saradnja francuske i srpske
administracije.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd