Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Синиша Мали са Међународним монетарним фондом о реформи Пореске управе
01.10.2019.

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), која је предвођена Стивом Весперменом, а са којом је разговарао о трансформацији и модернизацији Пореске управе.

Саговорници су се сагласили да трансформација Пореске управе иде у добром смеру, као и да се поштују планирани рокови. Наведено је да су на претходном састанку перципиране три кључне области на којима треба да се ради – ИТ реформа, раздвајање основних и споредних делатности, праћена смањивање броја филијла, као и менаџмент људских ресурса.

Када је реч о раздвајању основних и споредних делатности, као и о смањивању броја филијала, министар је истакао да је тај део посла завршен. Тренутно се ради на ИТ реформи, што подразумева и редизајнирање пословних процеса, навео је он.

Министар је рекао и да ће у Пореској управи бити запослени нови људи, као и да је од кључне важности да се они обуче и едукују на прави начин, како би модернизација те управе била свеобухватна и успешна.

Мали је упознао саговорника и да би крајем следеће године требало да почне изградња нове зграде Пореске управе, те да је већ пронађена локација и урађено идејно решење.

Он је додао да ће то бити симбол новог почетка за Пореску управу.

Веспермен је истакао да ММФ задовољан досадашњим резултатима када је реч о трансформацији и модернизацији Пореске управе, те да има још доста посла, али да је важно да се поштују задати рокови.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд