Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar Siniša Mali razgovarao sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji Reginom De Dominicis
13.03.2019.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji Reginom De Dominicis, sa kojom je razgovarao o aktuelnim projektima i budućoj saradnji.

Sagovornici su se složili da je potrebno da se izvrše sistemske promene kako bi se poboljšao položaj dece u Srbiji.

U tom smislu, direktorka UNICEF-a je istakla da će ta organizacija uraditi studiju o predškolskom obrazovanju u Srbiji, a u kontekstu javno – privatnog partnerstva, odnosno saradnje sa privatnim vrtićima. Ministar Mali je rekao da je upravo, dok je bio gradonačelnik Beograda, uveo privatne vrtiće u sistem predškolskog obrazovanja, te da je na taj način za tri godine 10.000 dece više dobilo svoje mesto u vrtiću.

Regina De Dominikis je istakla da zna da je Grad Beograd otišao korak dalje u predškolskom obrazovanju, te da je važno da lokalne samouprave i država na taj način vode računa o boljem položaju dece.

Mali i De Dominikis su se složili da je važno da državne institucije i organizacije koje se bave zaštitom dece zajedno rade na tome da se unapredi njihov položaj u društvu, kao i da će buduća saradnja Ministarstva finansija i UNICEF-a ići u tom smeru.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd