Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Министар Синиша Мали се састао са директором Кинеске банке Ванг Лијем
08.03.2019.

Министар финансија Синиша Мали састао се данас са директором Кинеске банке у Србији Ванг Лијем, са којим је разговарао о бројним кинеским инвестицијама у Србији, као и о даљој сарадњи са том финансијском институцијом. Састанку је присуствовала и амбасадорка НР Кине у Београду Чен Бо.

Министар Мали је најпре пожелео добродошлицу Ванг Лију, који је нови директор Кинеске банке, и пожелео много успеха у даљем раду. Он је истакао да је Србија искрени пријатељ Кине, као и да се нада да ће Кинеска банка што више и што ефикасније пословати у Србији.

Ванг Ли се захвалио министру, истакавши да ће Кинеска банка пружити подршку даљем развоју Србије, и изнео предлоге на који начин даља сарадња може да буде још конструктивнија.

Он је рекао да сматра да Кинеска банка у Србији треба да буде регионални центар за овај део Европе, а министар је навео да је важно да кинески инвеститори препознају да се српско тржиште отворило ка кинеској привреди.

Они су се сложили да је важно што кинески инвеститори све више улажу у велике пројекте у Србији, који су од кључног значаја за даљи развој земље.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд