Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar Siniša Mali razgovarao sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo
26.02.2019.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo, sa kojom je razgovarao o dosadašnjim zajedničkim projektima dve zemlje i o budućoj saradnji.

Ministar je poželeo dobrodošlicu kineskoj ambasadorki, koja je nedavno započela svoj diplomatski mandat u Republici Srbiji, i posebno istakao odličnu saradnju sa prethodnim ambasadorom Kine Li Mančangom, te dodao da veruje da će uspešna saradnja nastaviti.

Sagovornici su se saglasili da Republiku Srbiju i NR Kinu vežu tradicionalo prijateljske veze, koje su se poslednjih nekoliko godina posebno ojačale, te da su u tom kontekstu najvažnije oblasti saradnje ekonomija i privreda.

Ministar je istakao značaj kineskih investicija u Srbiju, a posebno naglasio ulaganje Ziđina u RTB Bor, Hbisa u Železaru Smederevo i dolazak Ling Longa u Zrenjanin. Takođe, na sastanku je bilo reči i o kineskoj banci „Bank of China“, koja je od nedavno prisutna u Srbiji, a koja je peta najveća banka na svetu. Ministar je istakao da će se upravo u toku sledeće nedelje sastati sa rukovodstvom te banke.

Siniša Mali je obavestio ambasadorku da će krajem aprila, zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, učestvovati na Drugom forumu o saradnji u okviru inicijative „Pojas i put“ koji se održava u Pekingu. On je naglasio značaj te inicijative i tog skupa koji je jedan od najvažnijih događaja te vrste u svetu.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd