Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Одржана седница Координационог тела за сузбијање сиве економије
06.02.2019.

Министар финансија Синиша Мали председавао је данас седницом Координационог тела за сузбијање сиве економије, која је одржана у Министарству финансија. Седници су присуствовали и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

На састанку је размотрен концепт Акционог плана за сузбијање сиве економије, који подразумева сет контролних и подстицајних мера.

Тренутним концептом је дефинисано пет основних циљева: ефикаснији надзор над токовима сиве економије, унапређење рада Пореске управе у циљу ефикасније наплате пореза, подстицајне мере за фер конкуренцију, легално предузетништво и запошљавање, административно растерећење и подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије.

На састанку је дефинисано да ће до краја фебруара стручна група, која делује у оквиру Координационог тела, завршити нацрт Акционог плана, који се затим упућује свим министрима који су чланови Координационог тела, а како би био спреман за усвајање.

Саговорници су истакли да је циљ да Акциони план буде усвојен на седници Владе Републике Србије у марту ове године, након чега би почела његова примена.

Седници су присуствовали и представници Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Фото: Танјуг
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд