Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Најаве догађаја
Верзија за штампу
Најава догађаја
05.02.2019.

Министар финансија Синиша Мали, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици присуствоваће у четвртак, 7. фебруара 2019. године, у 10.30 сати, отварању реконструисаног граничног прелаза Бајмок, који се налази између Републике Србије и Републике Мађарске.

Реч је о једном од осам граничних прелаза између Србије и Мађарске, чија модернизација ће путницима унапредити квалитет путовања, локалном становништву квалитет живота, а царини и полицији рад. Прелаз је изграђен у складу са највишим стандардима и садржи све што је неопходно за несметано функционисање путничког промета и ефикасан рад граничних служби.

У радове је уложено 2,1 милиона евра, од чега је 1,8 милиона евра издвојено из претприступних фондова ЕУ, док је нешто више од 300.000 евра обезбеђено кроз национално суфинансирање. Корисник пројекта је Управа царина.

Молимо заинтересоване представнике медија да се акредитују до среде, 6. фебруара, до 20 сати, на адресу Прес службе Министарства финансија, press@mfin.gov.rs, уз обавештење да ли им је потребан превоз минибусом. Организован превоз полази у четвртак, 7. фебруара, у 8 часова, из улице Адмирала Гепрата (улаз у Министарство финансија).

За све додатне информације можете позвати број телефона 011/3642691.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд