Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Jelena Tanasković: Unapređujemo sistem javnih nabavki donošenjem novog zakona
02.11.2018.

Državna sekretarka u Ministarstvu finansija Jelena Tanasković učestvovala je danas na svečanosti povodom početka nastave za drugu generaciju studenata master studija iz oblasti menadžmenta javnih nabavki (Master in Public Procurement Management) na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Tanasković je izrazila veliko zadovoljstvo zbog prilike da se obrati studentima na ovoj svečanosti, ističući da je veoma raduje njihovo interesovanje za ovu temu.

„Javne nabavke su veoma važno pitanje kojim se bavimo u Ministarstvu finansija, a tim povodom, očekuje nas donošenje novog zakona o javnim nabavkama, koji će unaprediti sistem javnih nabavki. Razvoj efikasnog sistema javnih nabavki, usklađenog sa propisima Evropske unije, jeste veoma važno pitanje u procesu pridruženja zemalja zapadnog Balkana EU i zato je veoma značajno da se što više stručnjaka obrazuje na ovu temu“, istakla je Tanasković.

Ona je istakla da je donošenje ovog zakona samo jedno od zakonskih rešenja koje će biti doneto u narednom periodu, a sve sa ciljem pobošljanja ekonomskog ambijenta u Republici Srbiji.

„Master in Public Procurement Management“ je zajednički studijski program Univerziteta u Beogradu i Univerziteta „Top Vergata“ iz Rima, koji je uspostavljen 2017. godine i odvija se uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a polaznici su studenti iz Republike Srbije i regiona.

Cilj „beogradskog“ regionalnog master programa je u potpunosti u skladu sa potrebama i zajedničkom strategijom i dokumentima koje je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj potpisala Vlada Republike Srbije, kao što su: Memorandum o razumevanju za unapređenje javnih nabavki u Srbiji, Pismo o namerama da se istraže mogućnosti za poboljšanje poslovnog okruženja u Srbiji, Memorandum o razumevanju o ICGI (Investment Climate and Governance Initiative).

„Verujem se da će ovaj studijski program ispuniti vaša očekivanja i da ćete steći potrebna znanja i iskustva u različitim aspektima javnih nabavki“, istakla je državna sekretarka.

Tanasković je iskoristila priliku da u ime Vlade Republike Srbije, a i u njeno lično ime poželi svima puno uspeha u daljem obrazovanju, kao i u profesionalnom i ličnom životu.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd