Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar finansija Siniša Mali se sastao sa ambasadorom Francuske
10.10.2018.

Ministar finansija Siniša Mali i ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni razgovarali su o saradnji dve države i projektima koji se sprovode u Srbiji, a u koje su uključene francuske kompanije.

Mali i Mondoloni su se saglasili da je saradnja dve države na veoma visokom nivou, a na sastanku koji je održan u Ministarstvu finansija, bilo je reči i o odličnim ekonomskim rezultatima koje Republika Srbija postiže.

Siniša Mali i Frederik Mondoloni su kao posebno važne istakli koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“, koja se realizuje u saradnji sa francuskom kompanijom „Vansi“, kao i projekat izgradnje postrojenja za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije u „Vinči“, koji sprovodi francusko-japanski konzorcijum „Suez Enviromental“.

Jedna od tema razgovora bio je projekat izgradnje beogradskog metroa, u koji su uključene francuske kompanije.

Ministar Siniša Mali je u razgovoru sa ambasadorom Mondolonijem istakao da u prvoj polovini ove godine Republika Srbija beleži odlična makroekonomska kretanja, što potvrđuje i podatak da je u prvih šest meseci ove godine ostvaren privredni rast od 4,9 odsto, što našu zemlju svrstava u najbrže rastuće ekonomije u Evropi.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd