Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Delegacija Ministarstva finansija u poseti Slovačkoj
10.10.2018.

Delegacija Ministarstva finansija Republike Srbije boravi u poseti Republici Slovačkoj, a kako bi se upoznala sa tamošnjim iskustvima kada je reč o modernizaciji Poreske uprave.

Delegaciju čine direktorka Poreske uprave Dragana Marković, pomoćnica ministra finansija Verica Ignjatović i savetnici ministra Vuk Delibašić i Slobodan Milosavljević.

Predstavnici Ministarstva su u Bratislavi posetili Ministarstvo finansija i Direktorat za finansije Republike Slovačke, koji objedinjava nadležnosti poreske i carinske uprave.

Republika Slovačka je postigla veliki uspeh u procesu reforme upravljanja javnim finansijama, koja uključuje i modernizaciju Poreske uprave, a predstavnici Ministarstva su se prilikom posete upoznali sa iskustvima te zemlje.

U razgovorima je posebna pažnja posvećena iskustvima Slovačke u vezi oporezivanja velikih poreskih obveznika, dok je na praktičnim primerima demonstriran rad na polju sprečavanja prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost i ostalim poreskim oblicima. Dogovoreno je da se bilateralna saradnja u ovoj oblasti nastavi i u narednom periodu.

Predstavnici Ministarstva finansija su se saglasili da iskustvo Slovačke kao članice EU u značajnoj meri može da pomogne reformi Poreske uprave koja je u toku.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd