Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar finansija Siniša Mali se sastao sa Delegacijom MMF-a
11.06.2018.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je danas u Beogradu sa Delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Džejms Rouf.

Ministar Mali se zahvalio predstavnicima MMF-a na dosadašnjoj saradnji i uspešno završenom aranžmanu, te istakao da su rezultati postignuti zahvaljujući zajedničkim naporima.

Mali i Rouf su se složili da su javne finansije Republike Srbije sada stabilne, ali da je neophodno da se održi fiskalna disciplina, da se nastavi smanjenje javnog duga, kao i da se ojačaju institucije sistema. To će značiti i jaču ekonomiju i nova radna mesta, zaključili su sagovornici.

Ministar finansija i šef misije MMF-a za Srbiju su razgovarali i o najavljenom povećanju penzija i plata u javnom sektoru, kao i o paketu stimulativnih mera koje mogu da doprinesu boljem poslovnom okruženju i povećanju konkurentnosti.

Mali i Rouf su se saglasili da je novi program “The Policy Coordination Instrument” (PCI) važan za ubrzan i održiv rast privrede i dohotka, uz očuvanje makroekonomske i fiskalne stabilnosti.

Razgovori ministra finansija sa Međunarodnim monteranim fondom biće nastavljeni i u toku sutrašnjeg dana, kada će tema biti reforma finansijskog i poreskog sistema.

Delegacija MMF-a, predvođena Džejmsom Roufom, boraviće u Beogradu do 13. juna.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd