Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Vujović: Pokazali smo da je napredak moguć
09.03.2017.

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je sinoć za RTS da je Vlada Srbije pokazala da su poboljšanja moguća. "Svaki dan ide sve bolje, ali svi moraju da budu svesni da i dalje postoje ograničenja", rekao je Vujović i naglasio značaj sve većeg poverenja ljudi u ekonomske mere vlade.

Vujović je rekao i da će se krenuti i u smanjenje opterećenja na zarade, ali da će se ići u to oprezno kako se ne bi remetila finansijska stabilnost. Ministar je najavio da će MMF doći za nekoliko nedelja i da će biti dve misije,jedna koja će se baviti analizom rashoda, a druga analizom prihoda, gde će se posebna pažnja posvetiti analizi poreza i doprinosa na zarade.“Mi to želimo da uradimo, ali želimo da uradimo na osnovu precizne procene kakvi efekti mogu da budu, šta možemo da očekujemo i naravno, to mora da bude u okvirima onoga šta smo dosad postigli”, kaže ministar.

“Pokrenuli smo fiskalnu poziciju, omogućili privredni rast i sada na zdravim osnovama možemo da razmišljamoi o povećanju plata i penzija. Deficit ide ka 1,4 odsto, što je sjajan rezultat. Više nije akcenat na štednji nego na očuvanju postignute stabilnosti i sve je to rezultat odličnog rada Vlade”, rekao je ministar.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd