Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Вујовић: Увешћемо ред у рад локалних самоуправа
26.09.2016.

Министар финансија Душан Вујовић изјавио је да ће изменама Закона о финансирању локалних самоуправа бити фаворизоване оне општине које добро раде, док ће оне које раде лошије сносити последице свог рада.

"Програмско буџетирање ћемо користити за планирање и евалуацију, али и за награђивање добрих ђака – локалних самоуправа. Подстицаћемо конкуренцију између оних који се добро односе према ресурсима, у односе на оне који каскају, да лоши ђаци више не диктирају динамику већ они добри", рекао је Вујовић на скупу поводом предлога нове структуре програмског буџета локалне самоуправе, у организацији Министарства финансија и Сталне конференције градова и општина.

Министар истиче да ће усвајањем измена Закона о финансирању локалних самоуправа бити направљен нови помак у квалитету буџетирања и да је врло важно и да више не будемо склони линеарном смањивању трошкова и броја људи. Вујовић је нагласио да програмско буџетирање подразумева већу транспарентност, додајући да сада постоји линијски буџет.

Министар је такође најавио да ће до краја године бити донете нове одлуке о максималном броју запослених у јавном сектору, што ће бити полазна основа за 2017.

“На то смо обавезни и према себи, али и према договору који имамо са Међународним монетарним фондом”, рекао је Вујовић. Он је објаснио да ће, према том броју запослених у јавном сектору, бити одређивана и маса средстава за зараде у јавном сектору.

Министар је најавио и да ће до краја 2016. бити донет и посебан Закон о платама на локалниом нивоу, додајући да је већ формирана радна група која припрема тај законски акт.

извор Танјуг

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд